Polazak iz Beograda u 05,30h. Put nas vodi ka Segedinu, preko granicnog prelaza Horgoš. Po dolasku u Segedin kratak predah i obilazak secesijskih palata, po kojima je ovaj grad poznat. Nakon poplave iz 1879.g., koja je skoro do temelja razrusila grad, Segedin je počeo da se obnavlja po uzoru na glavne gradove Evrope. Pratio je tada najmoderniji umetnicki pravac – secesiju. Danas, Segedin poseduje 15-tak palata koje su gradjene u ovom stilu, ali i oko 150gradjevina koje delimično preuzimaju neke elemente secesije.
Poseticemo: Rek palatu, Grofovu palatu, Sinagogu, Ungar Majerovu palatu, Moric i Dajc palatu…. itd.
Posle razgledanja sledi slobodno za individualne aktivnosti: posetu shopping molu Arkad ili odlazak u Ana Furdo, segedinski wellness i spa kutak za odmor i relaksaciju…
Povratak u Srbiju. Smeštaj u Hajdukovu. Degustacija vina i večera u Vinskom podrumu. Degustiraćemo 7 vrsta vina, čuti vinsku priču domaćina i biti u prilici da kupimo vina direktno od proizvođača. Noćenje.
Doručak. Napuštanje hotela do 10h i vožnja do Palića. Obilazak palićkog kompleksa: Vodotoranj, Velika terasa, Ženski Štrand, Muzički paviljon i Spomen česma. Ansambl palićkih građevina koji pripadaju mađarskoj varijanti secesije ,,mladih” inspirisane narodnom umetnošću Erdelja, svečano je otvoren 1912.g. i delo je dvojca Marsela Komora i Deze Jakaba.
Nakon razgledanja Palića sledi odlazak u Suboticu i poseta Gradskoj kući. Sledi razgledanje ostalih znamenitosti u centru grada - Sinagoga, Kuća Mikse Demetera, Palata Subotičke trgovačke banke, kuća Ferenca Rajhla, zgrada najamne palate, kuća Simeona Leovica, Palata Mađarske opšte kreditne banke itd.
Slobodno vreme do polaska za Beograd oko 18h. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima zavisi od gužve na putu. Kraj programa.
14 dana pre polaska
Polaske možete videti na tabu: Informacije o polascima ili u formularu za rezervaciju u prvom polju na kojem piše: Odaberite datum putovanja. Datumi polazaka su istaknuto označeni. Kliknete na datum i nastavite sa procesom rezervisanja.
Ukoliko vam ponuđeni datumi ne odgovaraju, proverite na pretraživaču da li postoji slična privatna tura a možete poslati i upit popunjavajući formular na ovom linku: ovde.
.
Rezervisanje je besplatno, tj. ne plaća se prilikom rezervisanja. Vaša rezervacija odlazi organizatoru putovanja koji je u obavezi da vas u roku od najviše 24 h kontaktira, pošalje instrukcije za uplatu ili obavesti o daljem ishodu vaše rezervacije.
Ako tura ima promotivnu cenu, u delu Uslovi za promotivnu cenu možete videti koliko je vremena ostalo do rezervacije po promotivnoj ceni za prvi sledeći polazak. U delu Važna obaveštenja možete videti do koliko dana pred polazak važi promotivna cena.
Ukoliko vas zanimaju neke dodatne informacije, prilikom rezervacije upišite pitanja u formularu za rezervacije, u polju za dodatne napomene i mi ćemo vas uskoro kontaktirati.
Ostala pitanja i odgovore možete pogledati na linku ovde!
.
Do 30 dana pre puta
Srpski
Prevoz autobusima visoke turističke klase (klima, TV, DVD) na navedenim relacijama
Vinski dvor, pored vinarije i podruma, raspolaže smeštajnim kapacitetima. Vinarija Fodor-Hupert osnovala je Šara Fodor 1956. godine. Vino proizvode na tradicionalan način, Vina imaju geografski zaštićeno poreklo i osvajaju značajne nagrade. Gaji se deset sorti grožđa od kojih su čak četiri sorte autohtone.Pored duge tradicije proizvodnje. imaju i dugu turističku tradiciju među vinarijama jer su počeli da se bave vinskim turizmom među prvima u Srbiji, pre više od 15 godina. Rustično zasvođeni vinski podrum izgrađen krajem devedesetih godina prošlog veka. Vinski podrum je idealno mesto za degustaciju vina. U autentičnom ambijentu, uz svetlost sveća, degustira se devet vrsta vina uz sireve, masline i sveže jabuke. U podrumu možete videti i deo istorije, drvene barik buradi proizvedene u Francuskoj u prošlom veku.
Nemojte zaboraviti kupaći kostim!
Deca do 5 godina – GRATIS nemaju svoj ležaj a imaju mesto u autobusu Deca od 5-12 godina imaju poust 30%.
Meni za večeru birate prilikom rezervacije. Preporučujemo Meni 1 - mađarska kuhinja (goveđa supa sa dom.rezancima, juneci perkelt sa turos cusom (testa sa sirom), kupus salata, Šomloi galuska - čokoladna piskota za kremom od vanile i čokolade , preliv čokoladni sa orasima i suvim grozdjem. Nema ko ne voli!) Meni 2 - Pohovani sir sa tartarom, ćureci odrezak na seoski način, punjeni svinjski kare sa blitvom i pečenom paprikom umotano u slanini na žaru, pekarski krompir, zimska salata, palacinke sa čokoladom
Akontacija 30% prilikom rezervacije, a ostatak minimum 15 dana pre puta. Plaćanje se vrši prema instrukcijama organizatora ture.
NO_REVIEWS