Wellness i spa Heviz

Mađarska je oduvek bila poznata po svojim banjama, privlačeći putnike iz celog sveta u potragu za zdravljem, opuštanjem i obnovom. Ima preko 1.500 termalnih izvora i više od 200 lekovitih vrela.

Kupanje u ovim čarobnim vodama ne samo što pruža rekreaciju, već i pomaže u prevenciji i lečenju različitih zdravstvenih problema. Mađarska je svetski poznata kao vodeća destinacija za medicinski i zdravstveni turizam, nudeći neverovatno bogatstvo tradicije banjskog lečenja koje datira još iz rimskog i turskog doba.

Zahvaljujući povoljnim geotermalnim uslovima, Mađarska neguje tradiciju banjskog lečenja već dve hiljade godina. Njene istorijski značajne banje smeštene su u impozantnim zdanjima starijim od 100 godina, čuvajući duh prošlosti dok pružaju savremene wellness usluge.

Aquaword

Wellness i spa: banje i kupališta

Morahalom Banja:  smeštena u Mađarskoj blizu srpske granice, poznata je po svojim lekovitim termalnim vodama i modernim wellness centrima. Banja nudi raznovrsne tretmane za opuštanje i lečenje različitih zdravstvenih problema, posebno reumatskih bolesti. Pored toga, Morahalom je popularna destinacija za porodični odmor sa brojnim sadržajima za sve generacije.

Eger
:
U gradu Egeru, na 140 kilometara od Budimpešte, možete uživati u turskom hamamu ispod pozlaćene kupole građene pre 400 godina. Osmougaoni bazen i mozaik kocke stvaraju autentičnu atmosferu koja će vas očarati.

Mako: Hađmatikum banja u Mako-u oduzima dah svojom arhitekturom inspirisanom narodnim običajima, dok vam tropska oluja u pećinskom bazenu pruža nezaboravan doživljaj.

Segedin: Termalna banja Anna u Segedinu nudi stogodišnje iskustvo kupanja u predivnom neorenesansnom zdanju, dok vam Aquapolis kupalište pruža adrenalinske trenutke na najdužem zatvorenom toboganu u Evropi.

Harkanj: Ova banja, smeštena u romantičnoj dolini reke Drave, pruža izvor zdravlja i relaksacije u okruženju prirodnog bogatstva. Harkanj Banja je poznato termalno lečilište u Mađarskoj koje privlači posetioce svojom lekovitom vodom i opuštajućom atmosferom. Termalne vode Harkanj Banje su bogate mineralima i posebno su korisne za lečenje reumatskih i kožnih oboljenja. Ovo mirno mesto je idealno za odmor, wellness tretmane i uživanje u prirodnim lepotama.

Heviz: Čuveno lekovito jezero Heviz, najveće termalno biološki aktivno jezero na svetu, nudi vam godišnje kupanje u vodi koja se nikada ne hladi ispod 23 stepena Celzijusa.

Lekovite Banje:

Tapolca: Lekovita pećinska banja u Tapolci na severnoj obali Balatona nudi vam regeneraciju disajnih organa u prirodnom okruženju.

Nađerde u Debrecinu, banja-pećina u Miškolctapolci, banja na otvorenom Šoštođođfirdo pored Njiređhaze, banja Šarvar u severozapadnom delu Mađarske: Svaka od ovih banja pruža posebno iskustvo lekovitog kupanja, učvršćujući reputaciju Mađarske kao vodeće destinacije za wellness turizam.

Budimpešta:

I na kraju, Budimpešta - grad sa više od 100 termalnih izvora, nudi vam bogatstvo banjskih iskustava, od tradicionalnih hamama do modernih spa centara. Rudaš kupalište, kupalište Sečenji i Gelert sa svojim spektakularnim pogledom na Dunav, samo su neka od mesta gde možete doživeti blagodeti termalnih voda.

Zahvaljujući bogatstvu svojih voda i tradiciji banjskog lečenja, Mađarska ostaje jedna od najvažnijih destinacija za sve ljubitelje wellness putovanja. Otkrijte čuda mađarskih banja i kupališta, prepustite se opuštanju i regeneraciji u zemlji termalnih čuda.

Fotografije: Visit Hungary